The Love Coffin – Cloudlands

Download Cloudlands:

The-Love-Coffin_Cloudlands.zip

The Love Coffin fra København er efter et par lovende EP’er, ‘Veranda’ (2015) og ‘Buffalo Thunder’ (2016), endelig klar med deres debutalbum, der udgives i et dansk/fransk joint-venture mellem københavnske Bad Afro Records og det Paris-baserede Third Coming Records. Albummet Cloudlands udkommer den 28. september og demonstrerer bandets bidske lyd i sit hidtil fineste destillat.

The Love Coffins sange handler om kontraster – om det så er i musikken, som bevæger sig ubesværet fra fintvævet melodisk melankoli til ætsende dissonante vulkanudladninger af støj – i deres tekstunivers, som bedst kan beskrives som pendulrejser mellem sindets allermest ildevarslende, tjæresorte huller og lysninger af blussende optimisme – eller i skismaet mellem forsanger Jonatan K. Magnussens gloende intime vokaler og de filmiske vidder af et rocklandskab, hans bandkammerater maner frem omkring ham.

Lytter man godt efter, vil man være i stand til at opsnappe stumper og stykker af det kludetæppe af inspirationskilder, der har ført til The Love Coffins lyd – især 80’ernes skånselsløst flænsende støjrockmiljø i New York, det sepia-beskidte, støvede bredformat-perspektiv i den australske post-punk fra samme æra og sidst, men ikke mindst, en evne til at begrave veldrejede pophooks under et groftskåret grundfjeld af grimme guitarer, ikke ulig hvordan shoegazer-genrens britiske pionerer gjorde det.

Bandets udtryk er dog først og fremmest helt deres eget. Under alle skrammerne finder man både ømhed, råhjertet ærlighed og et svimlende, fælles talent. Disse fem gutter er lige her, lige nu, og de går direkte efter struben.

’Cloudlands’ er optaget i Grapehouse studiet i København og er mixet af bandets guitarist Kristian Alexander Pedersen i Berlin. Albummet er mastereret af Emil Thomsen og udkommer i et flot gatefold cover med fotos af franske Jennette Laven. Vinylen er limiteret til 1000 ex. på sort vinyl.

The Love Coffin består af forsanger og guitarist Jonatan K. Magnussen, Kristian Alexander Pedersen på guitar, Lasse Christiansen på keys og guitar, Tue Einar Bakfeldt Fly på bas og Alexander Vitus på trommer.
lovecoffin_cloudlands_cover_3000x3000px_1mb